Tweedaagse Uitstap – Nederland – 17-18 Juni 2022

Bezoek aan de Floriade expo 2022: Growing Green Cities,

architectuurwandeling in Almere, boottocht op de grachten in Giethoorn,

bezoek aan museum Schokland en aan de Orchideeënhoeve.

 

Maximum 40 deelnemers; ook partners zijn welkom.

Inschrijven: liefst zo snel mogelijk en zeker vóór 28/04/2022  via trappeniers.mia@telenet.be of GSM 0488 205 635
Richtprijs: € 360, Ferm-leden en partners € 299  (inclusief busreis, toegang, gidsen, overnachting in een tweepersoonskamer en alle maaltijden; exclusief drank) Er zijn ook een aantal 1-persoonskamers beschikbaar, tegen een meerprijs van 59 euro.
Vooraleer over te schrijven, eerst altijd checken of er nog plaats is.

Betalen op rekening BE18 7343 5404 5965 van Ferm Leefdaal, Mededeling: Floriade

Voorlopige dagindeling

Dag 1

6.45 à 7.00: vertrek in Leefdaal.

10:00 – 17:00: bezoek aan Floriade Expo 2022 (inclusief rondleiding met gids gedurende 1,5 uur, enkele rit op de kabelbaan en een warme 2-gangenlunch).

We overnachten en dineren in Hotel Best Western Almere Plaza.

Dag 2

09:00 – 10:30: architectuurwandeling Almere.

10:45 – 12:00: bezoek aan Unesco Werelderfgoed Schokland.

12:45 – 13.45: 3 gangenlunch in Giethoorn.

13:45 – 14:45: 1 uur rondvaart op de grachten in Giethoorn.

15:45 – 17.15: bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

17.15: diner.

De 10 jaarlijkse Floriade Expo ‘Growing Green Cities’ toont groene oplossingen die onze omgeving aangenamer, leefbaarder, mooier en duurzamer maken. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verticale geveltuinen en van de beste manieren om aardbeien te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken.

Oplossingen om de steden en hun omgeving leefbaarder te maken: meer groenvoorziening, betere voedselvoorziening, bewuster leven en slimmere energievoorziening.

Daarnaast maken we een architectuurwandeling in Almere. Een nieuwe stad die zo’n 40 jaar geleden planmatig werd opgebouwd op drooggelegde polders, om zo aan de behoefte van goed en ‘ruim’ wonen te kunnen voorzien.  Bewonder er de spraakmakende hedendaagse architectuur van toonaangevende architecten.

Er staat ook een boottocht op de grachten van Giethoorn, het Hollandse Venetië, op het programma. Giethoorn, gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, is een idyllisch dorpje in Overijssel waar talloze rietgedekte boerderijen zijn gebouwd op kleine veeneilandjes die met ruim 170 houten bruggetjes zijn verbonden.

Tijdens een rondvaart van 1 uur kom je langs de prachtige 18de en 19de eeuwse pittoreske boerderijen en vaar je onder de bruggetjes door.

Midden in de Noordoost-polder ligt UNESCO werelderfgoed Schokland, een voormalig eiland in de Zuiderzee. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. In het museum ontdek je aan de hand van een film dit bijzondere verhaal.

We sluiten af met een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, waar je kan genieten van de prachtigste orchideeën die je ooit gezien hebt. Daarnaast is er ook een junglepark met tropische dieren. Begeef je vrij tussen de flamingo’s, grappige aapjes en bewonder de prachtige collectie vlinders.

Updated: 15 februari 2022 — 16:28